De Beleggingsillusie

“Dit boek legt precies, eerlijk en duidelijk uit hoe het zit. Het rendement op het lezen ervan is verbluffend!”

Charles D. Ellis, auteur van meer dan 10 boeken over beleggen en tussen 1999-2008 voorzitter van de beleggingscommissie van de Yale Endowment

In dit boek, geschreven door de oprichters van Triple Partners, wordt de zogenaamde “Beleggingsillusie” beschreven: het idee dat je door actief te beleggen je kans op een goed rendement verhoogt. Het omgekeerde is het geval. Hoe meer je handelt, hoe meer kosten je maakt en dus hoe kleiner je kans op een goed rendement. Activiteit betekent betekent kosten voor de belegger, maar inkomsten voor de vermogensbeheersector. Zij houdt de illusie daarom graag in stand en moedigt beleggers aan om mee te doen aan haar drie favoriete ‘beleggingsspelletjes’:

  • Het selecteren van aandelen
  • Het selecteren van beleggingsfondsen
  • Market timing, het anticiperen op koers-schommelingen van de beurs

Aan de hand van talloze wetenschappelijke onderzoeken en boeiende anekdotes, laten de auteurs zien dat deze spelletjes onvermijdelijk leiden tot teleurstellende beleggingsresultaten. Gelukkig bieden ze ook een alternatief: drie regels om je vermogen eenvoudig en verstandig mee te laten groeien. Die regels vormen de basis van de beleggingsfilosofie van Triple Partners.

Klik hier voor meer informatie over het boek en hier om direct een exemplaar te bestellen.