Gelijke belangen

Vermogensbeheerders en financiële adviseurs zijn er genoeg, maar hoe vind je iemand die je echt kunt vertrouwen? Iemand die niet alleen de juiste expertise heeft, maar ook jouw belangen bovenaan heeft staan.

Triple Partners is opgericht om het vermogen van onze eigen families te beheren. Onafhankelijk van de traditionele vermogensbeheer industrie waar het vaak om de eigen inkomsten draait. En dat leidt tot een belangenconflict, want inkomsten voor de beheerder zijn kosten voor de belegger.

Inmiddels delen wij onze beleggingsoplossing met andere families die overtuigd zijn van onze beleggingsfilosofie en graag werken met mensen die het geld van hun klanten op precies dezelfde manier beheren als dat van hun zelf.

Efficient beleggen

Een groot deel van de beleggingsindustrie is gebaseerd op de illusie dat je door actief beleggen de markt kunt verslaan. Het rekensommetje is echter eenvoudig: bedrijven maken winst die bestemd is voor hun eigenaren, de beleggers dus. Je vergroot die winst niet door actief aandelen te kopen en te verkopen. Het tegenovergestelde is zelfs het geval: hoe meer activiteit hoe meer het de industrie oplevert, maar des te meer de belegger inlevert. Verstandig beleggen doe je door je aan drie simpele regels te houden, die worden beschreven in De BeleggingsIllusie:

  1. Discipline: Houd je emoties in bedwang en volg gedisciplineerd je vermogensplan.
  2. Risicobeheersing: Beheers je risico’s door je vermogen te spreiden binnen en tussen passende vermogensklassen.
  3. Let op de kleintjes: Beperk je kosten en belasting.

Door ons vermogen met dat van andere families en ondernemers te bundelen, kunnen we onvermijdelijke kosten minimaliseren. Door ook verstandig naar fiscale optimalisaties te kijken wordt de kans op een goed rendement verder verhoogd.

Planning en uitvoering

Vermogensbeheer is een interactief proces waarbij klant en adviseur goed samen moeten werken.

Het is dus belangrijk om grondig te onderzoeken of wij de juiste partner zijn. Dit doen we aan de hand van een zorgvuldig gedefinieerd proces, gericht op:

Duidelijkheid
Wat betekent geld voor je en wat wil je er mee bereiken? Wat zijn je grootste zorgen en waarvan krijg je juist energie? We helpen je om je prioriteiten en doelstellingen duidelijk op te schrijven.

Inzicht
Vervolgens stellen we vermogensplan op. Dat plan bevat een gedetailleerde analyse van je financiële situatie, een objectieve beoordeling van je huidige beleggingsportefeuille. Ook worden de fiscale opties en mogelijkheden voor “estate planning” onderzocht, om zo te komen tot een voorstel voor het inrichten van je vermogen.

Discipline

Als je besluit je bij ons aan te sluiten, zorgen we er samen voor dat het plan wordt uitgevoerd en aangepast als je situatie of je doelstellingen veranderen.

Columns

Alle columns
Het scheelt maar een half procent
Column  |  12 december 2021

Het scheelt maar een half procent

Lees verder
Het gaat niet om wat je hebt
Column  |  09 september 2021

Het gaat niet om wat je hebt

Lees verder
Gratis gerommel
Column  |  08 augustus 2021

Gratis gerommel

Lees verder