Gelijke belangen

Vermogensplanners en financiële adviseurs zijn er genoeg, maar hoe vind je iemand die je echt kunt vertrouwen? Iemand die niet alleen de juiste expertise heeft, maar ook jouw belangen bovenaan heeft staan.

Triple Partners is opgericht om de inrichting van het vermogen van onze eigen families te optimaliseren. Onafhankelijk van de traditionele vermogensbeheer industrie waar het vaak om de eigen inkomsten draait. En dat leidt tot een belangenconflict, want inkomsten voor de beheerder zijn kosten voor de belegger.

Inmiddels delen wij onze beleggingsoplossing met andere families die overtuigd zijn van onze beleggingsfilosofie en graag werken met een partij die het vermogen van hun klanten op dezelfde manier laat beheren als het kapitaal van hun eigen families.

Efficient beleggen

Een groot deel van de beleggingsindustrie is gebaseerd op de illusie dat je door actief beleggen de markt kunt verslaan. Het rekensommetje is echter eenvoudig: bedrijven maken winst die bestemd is voor hun eigenaren, de beleggers dus. Je vergroot die winst niet door actief aandelen te kopen en te verkopen. Het tegenovergestelde is zelfs het geval: hoe meer activiteit hoe meer het de industrie oplevert, maar des te meer de belegger inlevert. Verstandig beleggen doe je door je aan drie simpele regels te houden, die worden beschreven in De BeleggingsIllusie:

  1. Discipline: Houd je emoties in bedwang en volg gedisciplineerd je vermogensplan.
  2. Risicobeheersing: Beheers je risico’s door je vermogen te spreiden binnen en tussen passende vermogensklassen.
  3. Let op de kleintjes: Beperk je kosten en belasting.

Door ons vermogen met dat van andere families en ondernemers te bundelen, kunnen we onvermijdelijke kosten minimaliseren. Door ook verstandig naar fiscale optimalisaties te kijken wordt de kans op een goed rendement verder verhoogd.

Planning en uitvoering

Vermogensplanning is een interactief proces waarbij klant en adviseur goed samen moeten werken. Het is dus belangrijk om grondig te onderzoeken of wij de juiste partner zijn. Dit doen we aan de hand van een zorgvuldig gedefinieerd proces, gericht op:

Duidelijkheid
Wat betekent geld voor je en wat wil je er mee bereiken? Wat zijn je grootste zorgen en waarvan krijg je juist energie? We helpen je om je prioriteiten en doelstellingen duidelijk op te schrijven.

Inzicht
Vervolgens stellen we een vermogensplan op. Dat plan bevat een objectieve analyse van je financiële situatie en huidige beleggingsportefeuille. Ook worden de fiscale opties en mogelijkheden voor “estate planning” onderzocht, om zo te komen tot een voorstel voor het inrichten van je vermogen.

Discipline

Als je besluit je bij ons aan te sluiten, zorgen we er samen voor dat het plan wordt uitgevoerd en aangepast als je situatie of je doelstellingen veranderen.

Columns

Alle columns
Plan B
Column  |  05 mei 2023

Plan B

Lees verder
Duurzaam Dilemma
Column  |  02 februari 2023

Duurzaam Dilemma

Lees verder
Sneeuwbal
Column  |  11 november 2022

Sneeuwbal

Lees verder